Joutsenon lukion läksiäisiä vietettiin 2. toukokuuta koulun salissa. Paikalla oli lukion nykyisiä sekä entisiä oppilaita, opettajia ja rehtoreita. Läksiäisissä kuulimme musiikkiesityksiä, puheita sekä muisteltiin koulun historiaa ja pohdittiin tulevaisuutta. Ohessa kuvia tapahtumasta sekä opettaja Marja Lukkarin ja kahden oppilaan haastattelut.

Kysyimme koulun oppilaita Saila Koskelalta ja Anu Kellokankaalta sekä opettaja Marja Lukkarilta ajatuksia lukiostamme ja täällä opiskelusta/opettamisesta.

1. Millaista opiskelu Joutsenon lukiossa on ollut?

2. Mikä on ollut parasta pienessä lukiossa?

3. Millä mielin tulevaan?

Saila:

1. - Opiskelu on ollut mukavaa ja kodikasta. On ollut hyvä ilmapiiri ja on hyvä, että kaikkia kohdellaan yksilönä eikä vain oppilaana

2. - Loistava yhteishenki ja ihmisten kohteleminen yksilöinä.

3. Millä mielin tulevaan? - Iloisin ja toiveikkain mielin. Lukion vaihtaminen on kyllä huono juttu

Anu:

1. Opiskelu siellä on ollut kivaa vaikka opiskelu itsessään ei olekaan kivaa

2. Lämmin henki ja ystävät. On myös hyvä, kun opettajat tuntee hyvin

3. On tavallaan ihan jännittävää päästä uuteen paikkaan, mutta mieluummin jatkaisin Joutsenossa

1. Kuinka kauan olet opettanut Joutsenon lukiossa kaiken kaikkiaan?

- Aloitin vuonna ’81, 3 vuotta peruskoulussa ja 30 vuotta lukiossa

2. Millaista opettaminen on ollut?

- Vaihtelevaa, mutta kyllä mie oon tykänny. Henkilökohtaiset asiat pitää osata jättää oven ulkopuolelle. Älypuhelimet ärsyttävät. En valinnut opettajan hommaa heti, mutta nuorten kanssa tietää mitä maailmassa tapahtuu. Opetan kolmea ainetta, jotka ovat kaikki hyvin erilaisia.

3. Miltä tuntuu jättää vanha tuttu koulu ja millä mielin tulevaan?

- Tuleva on sopeutumista täynnä ja halu siihen löytyy myös. Välillä yllättää haikeus, mutta tulevaisuuden haasteet pitää ottaa vastaan. Joka tapauksessa tunnen kaikki oman aineen kollegat molemmissa kouluissa ja opettaminen on aika samanlaista.

Nyt toukokuun lopussa luokat ovat tyhjentyneet, viimeisiä kokeita on tehty ja arvosanoja jaettu. Lukuvuosi huipentuu lauantaina lakkiaisiin ja vihoviimeisten hyvästien jättämiseen, minkä jälkeen onkin aika suunnata kohti kesälomaa ja uusia opinahjoja!

Kuvat:
Essi Korhonen