Joutseno on pieni, kuutostien varrella sijaitseva taajama, joka kuuluu lappeenrannan kaupungin alueeseen. Tässä artikkelissa esitellään Joutsenon pientä ja kotoisaa keskustaa, joka on saanut yhdistymisen seurauksena uuden ja viihtyisän ilmeen.

Joutsenon keskusta on pieni ja viihtyisä paikka kuutostien varrella. Vuoden 2009 kuntaliitoksen jälkeen keskustaa on alettu kunnostamaan käytännöllisemmäksi ja lapsiystävällisemmäksi. Esimerkkejä muutoksista ovat mm. keskustaan ilmestyneet hidasteet, uusi linja-autoasema, sekä viimeisempänä uudistuksena vanhan linja-autoaseman paikalle noussut lasten leikkipaikka.Vaikka keskusta onkin muuttunut lapsiystävällisemmäksi kunnostusten myötä, keskustamme tarjoaa muillekin ikäryhmille palveluita.

Joutsenon keskusta koostuu pääosin yhdestä päätiestä, jonka varrella suurin osa palveluista sijaitsee. Joutsenon keskustan palvelutarjonta on laaja. Keskustasta löytyy mm. kahviloita, ruokailupaikkoja, muutama ruokakauppa, pankkeja, Joutsenon oma yökerho Penny Night, sekä kirjasto, jonka elokuva- ja kirjatarjonta on laaja. Keskustasta on myös hyvät kulkuyhteydet esimerkiksi Lappeenrantaan tai Imatralle.

Joutsenon keskustan ruokatarjonta on monipuolista. Jos haluat päästä syömään maittavaa pikaruokaa voit ottaa suunnaksi yhden lukuisista keskustan pitsa-ja kebabpaikoista. Jos pikaruoka ei maita niin tarjolla on myös herkullisia seisovanpöydän antimia joista vastaa kahvila Joutsenen tiloissa toimiva pitopalvelu Pikantti.

Keskustassa on myös kaksi ruokakauppaa :S-Market ja Pirana. Keskustassa sijaitsevat lukuisat kampaamot ja kauneushoitolat piristävät varmasti tarjonnallaan synkintäkin syysiltaa, sekä Joutsenon oma yökerho Penny Night tekee täysi-ikäisten illasta ikimuistoisen live-esiintyjillään.

Joutsenon keskusta on paikka jossa on jokaiselle jotakin iästä riippumatta. Lapsille on turvalliset leikkimahdollisuudet, nuorille pikaruokapaikat, aikuisille yökerho ja vanhemmalle sukupolvelle keskustan yhteyteen rakennettu palvelutalo, jossa on hyvät liikuntamahdollisuudet, kuten kuntosali ja uimaosasto. Keskustassa on hyvät mahdollisuudet ruokailuun, rentoutumiseen ja arkiaskareiden hoitoon, kuten kaupassa käyntiin ja pankissa asiointiin. Keskustassa sijaitseva kirjasto taas tarjoaa kulttuuria ja sivistystä kaiken ikäisille.

Toimittaja: 
Saila Koskela
Kuvat: 
Saila Koskela
Teksti: 
Saila Koskela